top of page
love me tender.jpeg

VOLI ME NJEŽNO

ŽIGAN KRAJNČAN

Autori i izvođači: Žigan Krajnčan, Kristyna Šajtošová (koreografi- plesači), Kristijan Krajnčan (cello, efekti), Tsarina Marinkova Krajnčan (klavir) 

Glazba: K. Krajnčan, L. van Beethoven, F. Chopin, F. Schubert, C. Debussy, S. Rachmaninoff

Oblikovanje rasvjete i fotografija: Borut Bučinel

Dramaturgija: Andreja Kopač

​Trajanje : 50 minuta

Produkcija: EXODOS Ljubljana
Ko-produkcija: Cankarjev dom

Potpora: Ministarstvo kulture Republike Slovenije, Grad Ljubljana

​Premijerna izvedba: 8. srpnja, 2019. Cankarjev dom​​

Kristijan Krajnčan i Tsarina Marinkova Krajnčan su glazbenici. On je kompozitor, bubnjar, čelist, ali i filmski redatelj i improvizator; ona je klasično obrazovana pijanistica. Susreli su se tijekom studija u Nizozemskoj, zaljubili se, vjenčali devet godina kasnije i danas imaju kćer.  Žigan Krajnčan je plesač i koreograf, Kristyna Šajtošová također; susreli su se na plesnoj radionici u Kini 2016.

Ova je prezentacija dio međunarodnog projekta Perform Europe, a gostovanje se realizira kroz suradničku mrežu East is Best.

 

Očaravajuća, fragmentirana, priča o ljubavi četvoro protagonista: braće Krajnčan (Slovenija), Tsarina Marinkova (Bugarska), Kristyna Šajtošova (Češka). Dvije neobične priče koje su ovo četvoro umjetnika navele na njihov prvi zajednički projekt a kojeg tkaju iz životnih prilika: od trenutka upoznavanja do prvih ljubavi, partnerstva, do zajedničkog plesanja i sviranja. Kroz klasičnu i improviziranu glazbu, fiksiranu i improviziranu koreografiju, koncert se pretvara u scenu za dvoje plesača. Susret, adaptacija, žudnja, čarolija, tuga, nježnost, sjećanja.

Love Me Tender/ Voli Me Nježno je vrhunska poetizirana vizualno-zvučna poezija koja oslobađa čula, maštu. Brojne su nijanse, samo jedna je ljubav.

Sponzori.png
bottom of page