top of page
DSC_6851.JPG

MECHANIC OF
DISTANCE

MÁTÉ MÉSZÁROS 

Kreće se iz dvorišta Zagrebačkog plesnog centra, Ilica 10, Zagreb

Trajanje 45-60 minuta

Ova participativna verzija predstave Mechanics of Distance poziv je građanima da se pridruže umjetniku u Šetnji Gradom, te da kroz vlastita iskustva otjelove doživljaj vlastitog grada. Ovo je poziv gledateljima na drugačiju recepciju predstave. Nastojimo iskusiti na koji način kroz pokret i ples, možemo istražiti prostor.

Pokrete i konstelacije koje definiraju izvedbu, likovni umjetnik Balázs Fischer interpretira grafičkim izričajem. Grafike i upute povezane sa njima nalaze se u knjižici koja će sudionicima pomoći da sudjeluju aktivno u realizaciji Šetnje Gradom. Uz pomoć grafika i uputstva u knjižici sudionici će moći rekreirati svih devet faza koreografije, te na ovaj način, neprimjetno, i sami postati izvođači. Sudionici Šetnje mogu, uz pomoć ove knjižice i samostalno realizirati koreografiju, te iz uloge aktivnog gledatelja prijeći u ulogu kvazi- izvođača.

 

Slijedeći QR kod na poleđini knjižice, sudionici Šetnje Gradom mogu podijeliti svoja iskustva i u online prostoru: uploadati fotografije o Šetnji i realizaciji koreografije.

 

Broj sudionika je ograničen. Potrebno je rezervirati mjesto.

 

Ovaj je projekt dio međunarodnog programa Perform Europe 2022.

 
Sponzori.png
bottom of page