top of page
If%20You%20Could%20See%20Me%20Now%20-%20

IF YOU COULD SEE ME NOW

Koncept: Arno Schuitemaker 
Izvođači: Ivan Ugrin, Stein Fluijt, Mark Christoph Klee 
Dramaturgija: Guy Cools 
Glazbena kompozicija: Wim Selles 
Dizajn svjetla: Vinny Jones 
Kostimi: Inge de Lange 
Tehnika: Vincent Beune 
Fotografija: Sanne Peper
Produkcija: SHARP/ArnoSchuitemaker u koprodukciji s HELLERAU – Europäisches Zentrum der Künste (Dresden, Germany), O Espaço Do Tempo - Associação Cultura (Montemor-o-Novo, Portugal), CN D Centre national de la danse (Pantin, France), KLAP Maison pour la danse (Marseille, France) i Tafelhalle im KunstKulturQuartier (Nuremberg, Germany). 

 


Predstava je sufinancirana sredstvima: Performing Arts Fund NL, Fonds 21, VSBfonds i Prins Bernhard Cultuurfonds. 

Predstava If You Could See Me Now, naizgled ležerno, ali s impresivnom preciznošću, apelira za još jedan vaš pogled. Tri izvođača opušteni klupski ples preoblikuju u očaravajuće kretanje nalik valu sve dok se sve ne pretvori u jedan veliki komad energije.


Tokovi pokreta se pri maksimalnom naporu iznova osmišljavaju kao blistave i neprestano promjenjive impresije, miješajući otiske ustrajnosti i otpornosti te transformativnu perspektivu. Prostor izvedbe se širi, otapa i pomiče. Vrijeme se usitnjava te zatim ponovno stapa.

Od ekstaze do previranja, od nakupljanja do pucanja, predstava If You Could See Me Now” se poigrava očekivanjima, trese ih. Pronalazi prekretnicu, povezuje uznemirujuće i nakošene izvođače i publiku prema nečem novom i bezrezervnom: oslobođenju.


Arno Schuitemaker pristupa izvedbenoj umjetnosti i plesu  kao radu koji treba iskusiti, što ga čini jednim od najuzbudljivijih umjetnika njegove generacije u Nizozemskoj. Snažnom integracijom kontinuiranog, razvijajućeg pokreta s elektroničkom glazbom i impresivnim dizajnom rasvjete, njegove interdisciplinarne izvedbe uvlače i uranjaju publiku u njegov rad. One rastežu i mijenjaju način na koji doživljavamo vrijeme i prostor te ga transformiraju u meditacije o životu, odražavajući dubine našeg postojanja. Utkan u stranice njegova dnevnika, Schuitemakerov rad napreduje svjesno i kontinuirano od projekta do projekta. Svaka kreacija nadograđuje se na prethodnu i vodi ka sljedećoj.

U listopadu 2019. je njegovoj predstavi, The Way You Sound Tonight, VSCD dodijelio nagradu za najimpresivniju plesnu produkciju - Oscar nizozemskog plesa. Izvedba je premijerno izvedena na festival Holland u Amsterdamu u lipnju 2018. godine, a Cultuurpers su je nazvali "jednim od vrhunaca festivala".

Drugi Schutemakerovi radovi su: EXIT (2009), TIDE (2011), The Fifteen Project | DUET (2012), I is an Other (2014), Together_till the end (2015), WHILE WE STRIVE (2015), I will wait for you (2016) i If You Could See Me Now (2017).
 

bottom of page